lauantai 3. tammikuuta 2015

Taikametsässä juhlittiin mummon 75 vuotis synttäreitä

..... Ja totta kai täytekakku piti tehdä :) eka täytekakkuhan kärvähti uunissa, koska pienen pieni apuri oli salaa kääntänyt uunin liian kuumalle... Toinen jo onnistui paremmin :)

Ensin 6 kananmunaa vatkattuun vaahdoksi 2,5 desin sokeria kanssa. Toisessa kipossa sekoitetaan 2 dl vehnäjauhoja, desi perunajauhoja, yksi teelusikallinen vaniljasokeria  ja 2 teelusikallista leivinjauhetta keskenään. Jonka jälkeen kaikki sekoitetaan yhteen.

Irtopohja vuoka voidellaan ja korppujauhotettaan. Uuniin lämpöä 175 astetta ja kakkua paistetaan alatasolla 50 minuuttia. Tarkista tulitikulla kypsyys. Jos tikkuun jää taikinaa on kakku vielä raaka!!

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irroittat vuuasta. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa kakku kerroksiin. Mulla tuli minikakku joten kerroksia tuli vain yksi. Kostuta pohja kunnolla. Mansikkamehulla sopii kuvioon paremmin kuin hyvin!

Täytteet voi tehdä hyvin monella tapaa. Mä laitoin tehariin mansikoita ja banaania ja tein vaniljavaahdon. Laitoin nämä kakun väliin. Päällinen päälle. Taas kostutus!!!

Sekoitin kermavaahtoa 3 desiä sekä purnukan mascarponejuustoa. Paljon vaniljasokeria. Päällysteeksi Lidlin sokerikuorrute koristeita. Ja äiti yllättyi!! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti