keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Vaniljapullat

Taikametsässä harjoiteltiin pullien leipomista... :) vaniljatäytepullia tuli tarjolla. Ihan ekat mun ite tekemät pullat alusta loppuun!!!!!!  :) Onnillekkin maistui :) 

5 desiin kädenlämpöistä maitoa, sekoitin pussillisen kuivahiivaa. 1 ruokalusikallisen kardemummaa, 2 desiä sokeria ja teelusikallisen suolaa..  Vehnäjauhoja ensin veivattiin taikinaan 7 desiä, että saatiin hyvä sitko aikaiseksi, jonka jälkeen 150 grammaa rasvaa ja lisää jauhoja 6-8 desiä.  Sitten lämpimään paikkaan nousemaan kaksinkertaiseksi.  Taikinasta tuli noin 25-30 pullaa. 

Pullien vaniljatäyte tehtiin sekoittamalla   Yksi desi tomusokeria, yksi ruokalusikallinen vaniljasokeria ja  1/2 desiä kookoshiutaleita.

Kun taikina on noussut otetaan sn jauhotetulle pöydälle ja vaivataan vähän vielä lisää.. Sitten sen jaetaan kahteen osaan ja osat kaulitaan levyiksi. Varaa 100 grammaa rasvaa. Levitä rasva veitsellä levylle, jonka jälkeen laita vaniljatäyte sisälle. Rullaa levy kääröksi ja viipaloi se osiin. Minä halusin välttämättä laittaa vuokiin pullat, mutta se ei ole pakollista.  Kohota pullia vielä 30-45 minuuttia. Sitten uuni 225 asteeseen ja pullat uuniin 8-10 minuutiksi. Nautitaan kylmän maidon kera :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti