Puhuin tuosta katkeruuskakusta viimeksi. Nyt se ei enää ole katkeruus kakku :)
Eli pohjathan tein ihan perus kääretorttu ohjeella, yhden tortun ohje alla.
4 kananmunaa, sokeria 1,5 dl jotka vatkataan vaahdoksi. Leivinjauhetta 1 tl, perunajauhoja 0,75 dl sekä 1 dl vehnäjauhoja sekoitetaan ensin keskenään. Jonka jälkeen kaikki sekoitetaan yhteen. Tuon kokoiseen kakkuun menee 2 torttulevyä. Pellille levitys ja 225 asteeseen, 6 minuutiksi.
Kostutus tapahtui mansikkamehulla. Ja väliin mansikkasosetta omista mansikoista noin muutama keskikokoinen jäänallerasia. Valkosuklaata sulatin levyllisen. Mansikkasose ja valkosuklaa sekaisin ja väliin. Päällisen tein mascarponejuustosta ja kuohukermasta, sokeria lisäksi. Tuli paljon parempi vaahto, kuin pelkällä kermalla.
Kakku näytti tältä. :) Vieraiden mieliksi sai leikata kakun, vaikka juhlittiinkin mun kummipojan synttäreitä. Sen siitä saa kun menee salaa naimisiin !!
Sitten tänään oli ihan normi kääretorttupäivä, koska huomenna tulee vieraita ja töihin jostain kumman syystä pitää viedä torstaiksi herkkuja :D.
Pohjat tein edellä olleen ohjeen mukaan. Väliin laitoin sitruunarahkaa ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Lakritsia pilkoin vielä sekaan. Kastikkeen tortulle tein laittamalla. 1 dl kuohukermaa, pussillisen hopeatoffeeta sekä tomusokeria desin verran.
Tortut ilman kastiketta näyttävät tältä. Kastike on jähmettymässä jääkaapissa. kokeilin yhteen tortuun ja huomasin, että juuri ennen tarjoilua on paras aika laittaa, muuten levahtaa:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti