tiistai 9. joulukuuta 2014

Pizza tiistai

Taikametsässä vietettiin tänään herkuttelu iltaa. Päivä olikin mennyt mummoa ja tätiä jouluostoksilla käytettäessä. Joten herkuttelu teki rankan päivän kärkeen hyvää. Uuni hohkaa jo lämpöä, ehkä joku päivä jo uskalletaan käyttää leivinuuniakin.

Joten pizzapohjat (2 pellillistä) tulivat nopeaan. Yksi pussi kuivahiivaa ja neljä desiä vettä sekoitetaan keskenään. 2 tl suolaa ja vehnäjauhoja niin, että taikina ei jää jumiin käsiin. Lopuksi öljyä loraus.  Sitten Kohoamaan puoleksi tunniksi!

Uuni 225 asteeseen!

Kannattaa varata vielä jauhoja kaulitsemisvaiheeseen. Kaulitse kaksi pellin kokoista levyä. Päälle voi laittaa ihan mitä tahansa taivaan ja maa väliltä; kinkkua, herkkusieniä, tonnikalaa, ananasta, persikkaa, banaania, fetaa, aurajuustoa, kebabia, salamia, lohta, poronlihaa, paholaisenhilloa, bernaisekastiketra....

Mun pizzan päätyi tänään tonnikala, kinkku, ananas. Pohjalle levitin tomaattipyreen ja päälle laitoin juustoraastetta.  Sitten uuniin 20 minuutiksi! Ja eiku syömää!! ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti